24 Hours of Zolder 2013

 

Raphaël van der Straten :
« Wij mikken op de zege in de categorie prototypes »

 

VDS Ligier JS49Volgend weekend staat ons land voor de tweede 24 uursrace van het seizoen, nu op de omloop van Zolder.

Opvallend is dat de wedstrijd ook open staat voor kleine prototypes.
Net als vorig jaar zet VDS Racing Adventures een soortgelijke bolide in, met name de Ligier JS49 waarin we zes rijders terugvinden.


Lees meer...
 
VDS GT001-R - Test days

 

De VDS GT001-R weer op de piste in Spa-Francorchamps

 

VDS GT001-RDe deelnemers aan de 24 Uur van Spa bereiden zich voor op de grote afspraak van het seizoen en ondertussen gaat het ontwikkelingswerk van de VDS GT001-R stevig door. De wagen is weer op de piste te vinden, na de intense testsessies in het Institut Aéro Technique van Saint-Cyr-l’Ecole, bij Versailles, waar de windtunnel het werkdomein was.
Begin deze week was echter… Spa-Francorchamps de plek waar het programma zijn vervolg kende.


Lees meer...
 
VDS GT001-R

 

Test in de windtunnel verrijkend voor de VDS GT001-R

 

VDS GT001-RSinds de officiële aankondiging van het forfait voor de 24 Uur van Spa, heeft VDS Cars geen ogenblik stilgezeten in de verdere ontwikkeling van de VDS GT001-R.
Het doel blijft duidelijk en het team laat geen minuut onbenut om stappen te zetten in het bereiken van de gestelde doelen.
De meest recente Belgische wagen was de afgelopen dagen in Frankrijk te vinden, niet om van een zuiderse piste gebruik te maken, maar wel om in de windtunnel de aerodynamica te verbeteren.
Plaats van afspraak: het Instituut Aéro Technique van Saint-Cyr-l’Ecole, bij Versailles. De testen verliepen er zeer voorspoedig.


Lees meer...
 
Total 24 Hours of Spa 2013

 

De VDS GT001-R start niet in de 24 Uur van Spa…

 

VDS GT001-RAan 200 wedstrijden heeft hij al deelgenomen, 118 maal stond hij op een podium en 62 keer werd er gewonnen: Raphaël van der Straten is naast de rijder van de sportieve successen bovendien ook de man die een droom werkelijkheid maakte door de laatste Belgische wagen tot op heden, VDS GT001, de sporen te geven!

De raceversie van deze bijzondere GT is de GT001-R, die in januari jongstleden aan de 24 Uur van Dubai heeft deelgenomen.
De wagen kende, gezien de korte voorbereidingsfase van amper 12 uur, wel wat kinderziekten in de wedstrijd in het Midden-Oosten.


Lees meer...
 
24 Uren van Dubai 2013

 

Vuurdoop voor de VDS GT001-R die de finish bereikt...

 

VDS GT001-RMet amper enkele kilometers op de teller, trok de gloednieuwe VDS GT001-R van VDS Racing Adventures richting de VAE voor zijn eerste race ooit, de 24 Uur van Dubai.

24 Uur later maakte de wagen al kennis met de zwart-wit geblokte vlag, maar helemaal tevreden waren de troepen van Raphaël van der Straten nog niet.
Al blijft de globale balans van deze eerste operatie bijzonder positief.


Lees meer...