VDS Racing Adventures2000 : Raphaël van der Straeten, kleinzoon van graaf VDS, archiefhouder en autosportgepassioneerde zet op 36 jarige leeftijd zijn  eerste passen in de autosport.

Tussen 2000 en 2002 neemt hij aan de 2PK Racing Cup en het GDC/ASAF kampioenschap deel, dit met een Citroën AX GTI en daarna met een Clio 1800-16V.

 

 

VDS Racing AdventuresIn 2003 deelt Raphaël het stuur met Alain Fischer in een VW Polo 1400 GTI. Het  BTCS kampioenschap wordt afgesloten met 8 klasseoverwinningen uit 10 deelnames. Hij neemt ook deel aan de 2003 mijl van Spa met een BMW M3 E36 en aan de 25 uren Funcup.

 

In 2004 neemt VDS deel aan het Belgische en Europees kampioenschap Funcup en ook aan het BTCS en GDC/ASAF kampioenschap met de BMW M3 van de 2003 mijl.
Het seizoen wordt afgesloten met 11 klasseoverwinningen en een algemeen podium in BTCS – GDC/ASAF.
Hij wordt kampioen GDC/ASAF “circuit tourismewagens” alle categoriën.

2005 is rustiger en wordt afgesloten met één algemene overwinning GDC/ASAF, een klasseoverwinning in de 12 uren van Spa BTCS. Een eerste deelname aan de 24 uren van Zolder, Belcar, wordt meteen met een podium in zijn klasse afgesloten.

 

VDS Racing Adventures

2006: Nadat de BMW M5 E34 van André Carlier overgenomen werd neemt Raphaël VDS samen met André deel aan alle wedstrijden van het GDC/ASAF kampioenschap.
Eén algemene overwinning en een hele reeks klasseoverwinningen leidden uiteindelijk tot een 2de plaats in het Inter-kampioenschap 2006 en de titel van Kampioen van Brabant alle categoriën.

Datzelfde jaar verschijnt ook Marc van der Straeten, een zoon van Rudy VDS en oom van Raphaël, op de startgrid. Hij ondersteunt het Vertigo project van Tony Gillet.In de kleuren van VDS met als piloten Renaud Kuppens en ex F1-piloot Bas Leinders komt deze wagen uit in het FIAGT-kampioenschap.
In de Verenigde Staten is VDS Racing Engines vandaag de dag nog steeds aktief in het prepareren van competitiemotoren voor historische racewagens.

 

2007: Voor Raphaël VDS begint het seizoen, samen met André Carlier, in het Midden-Oosten met een deelname aan de 2de editie van de 24 uren van Dubai. Alain Fischer en Christian Deridder vervolledigden de wagen en het viertal werd als 36ste algemeen afgevlagd. Daarna werd de samenwerking met André Carlier stopgezet. Raphaël reed de eerste GDC/ASAF 2007 wedstrijd alleen. Eerste wedstrijd, eerste overwinning! Samen met de mecaniekers werd toen besloten de wagen te ontmantelen en de volledige mecaniek te reviseren met het oog op een deelname aan de 24 uren van Dubai 2008. Andere polyester bumpers, motorkap en spatborden zorgden voor een nieuwe look en ook een totaal nieuwe ophanging stond op de werklijst.
Raphaël VDS neemt dat jaar ook nog deel aan enkele wedstrijden met de BMW M3 van Jean-Pierre Blaise en Christian Heck in het GDC/ASAF kampioenschap  en  hij deelt ook meermaals het stuur met Mirko Van Campenhout op de ex Nelson Piquet BMW M3 STW van Eric Verhofstadt.
Het GDC kampioenschap wordt afgesloten met de Brabantse kampioenentitel klasse E en ASAF klasse E.

 

VDS Racing AdventuresIn januari 2008 vertrekt VDS RACING ADVENTURES opnieuw richting Dubai. Raphaël VDS, Alain Fischer en Christian Deridder worden bijgestaan door Amin Bentchikou, een heel goede piloot uit de Funcup. Objectief was een 20ste plaats in de 24 uren, maar alhoewel volledig vernieuwd, begaf de 15 jaar oude mekaniek het voortijdig. Eenmaal terug uit de Verenigde Emiraten schaft het team zich de Mustang FR500C van Eric De Doncker en winnaar Europees kampioenschap GT4 aan.

Er wordt aan het volledig Europees Cup seizoen GT4 2008 deelgenomen.
Het team brengt de wagen over de finish tijdens de 24 uren van Zolder en is daarmee het eerste team wereldwijd dat een Mustang van de laatste generatie zo ver krijgt.


In de loop van het seizoen schaft het team zich ook nog een tweede spiksplinternieuwe Mustang uit de Verenigde Staten aan. Deze wagen behaalt tijdens zijn eerste wedstrijd in de 12 uren van Budapest een klassepodium met Raphaël VDS en Christian Deridder als piloten.

 

VDS Racing Adventures

2009: Nieuwe deelname aan de 24 uren van Dubai waar Raphaël VDS en Christian Deridder worden bijgestaan door Jaques Morlet en Stéphane Lemeret. Na een wedstrijd zonder problemen wordt de wagen als 2de in zijn klasse en 18de algemeen afgevlagd. (op meer dan 80 deelnemers).
In februari 2009 staan de 3 unieke Mustang GT3 – wagens in de ateliers van VDS RACING ADVENTURES.
In maart 2009 behalen Raphaël VDS en Stephane Lémeret de algemene overwinning in de 12 uren van Dakar met de Mustang FR500C-Evo.
Aan het Belgisch kampioenschap GT wordt deelgenomen met twee wagens. Een Mustang GT4 met Christian Deridder en Amin Bentchikou aan het stuur en een Mustang GT3 met Raphaël VDS en Stéphane Lemeret als piloten.