VDS GT001-R - Test days

 

De VDS GT001-R weer op de piste in Spa-Francorchamps

 

VDS GT001-RDe deelnemers aan de 24 Uur van Spa bereiden zich voor op de grote afspraak van het seizoen en ondertussen gaat het ontwikkelingswerk van de VDS GT001-R stevig door. De wagen is weer op de piste te vinden, na de intense testsessies in het Institut Aéro Technique van Saint-Cyr-l’Ecole, bij Versailles, waar de windtunnel het werkdomein was.
Begin deze week was echter… Spa-Francorchamps de plek waar het programma zijn vervolg kende.


José Close en Erik Qvick wisselden elkaar aan het stuur van de Belgische wagen af, met als voornaamste taak om de kennis, vergaard tijdens de windtunneltesten in de praktijk om te zetten.
De bilan van deze twee testdagen is positief, maar het is nog maar een begin”, weet Raphaël van der Straten, de man achter de VDS GT001-R. “We hebben veel progressie gemaakt op vlak van aerodynamica, maar er is nog werk aan de winkel. De voorzijde en de achterste diffuser moeten nog herbekeken worden om meer weerstand te bieden. Als dat werk achter de rug is, zal de vooruitgang en de efficiëntie spectaculair zijn.

De ophanging van de VDS GT001-R is ook nog niet definitief, wat maakt dat VDS Cars twee dagen lang ook heel wat gegevens gevalideerd heeft. Na een nieuwe update van de wagen, zal het definitieve afstelwerk kunnen beginnen.
We gaan de komende weken het programma verder zetten, want voor de winter willen we nog twee dagen in Mettet rijden en kilometers malen op Zolder, om vervolgens in het zuiden van Frankrijk verder te werken”, aldus Raphaël van der Straten. “Na bijkomend ontwikkelingswerk, zal de wagen naar Dubai verscheept worden, waar we aan de klassieker van het seizoenbegin zullen deelnemen.

Veel zomervakantie krijgt VDS Cars dus niet. Raphaël van der Straten zal alvorens weer met de GT001-R te rijden, ook aan de 24 Uur van Zolder deelnemen (31 augustus en 1 september) met een Proto Ligier ingezet door VDS Racing Adventures met de steun van Qvick Motors, alvorens de 24 Uur van Barcelona (6-7-8 september) te rijden, ditmaal met de Honda Civic VDS Racing Adventures. Dat heet dan de herfst warm inzetten …

Foto’s vrij van rechten : Jacques Letihon


Vincent Franssen

VDS GT001-R