VDS GT001-R

 

Test in de windtunnel verrijkend voor de VDS GT001-R

 

VDS GT001-RSinds de officiële aankondiging van het forfait voor de 24 Uur van Spa, heeft VDS Cars geen ogenblik stilgezeten in de verdere ontwikkeling van de VDS GT001-R.
Het doel blijft duidelijk en het team laat geen minuut onbenut om stappen te zetten in het bereiken van de gestelde doelen.
De meest recente Belgische wagen was de afgelopen dagen in Frankrijk te vinden, niet om van een zuiderse piste gebruik te maken, maar wel om in de windtunnel de aerodynamica te verbeteren.
Plaats van afspraak: het Instituut Aéro Technique van Saint-Cyr-l’Ecole, bij Versailles. De testen verliepen er zeer voorspoedig.


Het doel van deze testen in de windtunnel was dubbel”, legt Patrick Bataille, die de technische ontwikkeling van de VDS GT001-R in goede banen leidt, uit. “Het gaat er vooral om het aerodynamische evenwicht van de wagen te centreren en de luchtweerstand te verbeteren (Cx). De resultaten zijn zeer bemoedigend, want nu weten we ook hoe we de wagen goed moeten afstellen. We hebben de luchtstromen onder de wagen bekeken en we hebben de vlakke bodem verbeterd. In zoverre we bepaalde zaken nog niet wisten, zijn deze testen zeer leerrijk geweest.

In het totaal werden goed dertig testen uitgevoerd en het team heeft uiteraard heel wat kennis vergaard over de wagen.

Onze wagen is door zijn concept niet de meest makkelijke bolide om af te stellen”, gaat Patrick Bataille verder. “We weten in de eerste plaats welke richtingen we zeker niet uit moeten gaan. Omdat de verschillende oplossingen in gelijkaardige omstandigheden zijn getest, is de uitkomst nu zeker. We gaan nu veel tijd kunnen uitsparen voor het overige werk.

Eens de bevindingen ook geïmplementeerd zijn, zal de VDS weer op de piste te vinden zijn, op 15 en 16 juli op de omloop van Spa-Francorchamps.
Sinds Dubaï hebben we ook aan de torsie van het chassis gewerkt, naast het volledig heropbouwen van de bolide en dus nu waren er de aerodynamische testen”, legt Raphaël van der Straten uit. “Nu is het zaak dat we gaan rijden, rijden en rijden! De testen van Francorchamps zijn de eerste in een lange reeks en ik kijk er echt naar uit om de VDS GT001-R weer de sporen te geven!

En men werkte hard verder…


Vincent Franssen

VDS GT001-R