24 Uren van Zolder & 24 Uren van Barcelona

 

Pech… maar dan tweemaal!

 

VDS Honda CivicDe afgelopen weken heeft VDS Racing Adventures van Raphaël van der Straten deelgenomen aan twee zeer verschillende races van eenzelfde duur, met name 24 uur: met de prototype Ligier JS49 in Zolder en met de Honda Civic 2 liter in Barcelona.
Beide malen was de prestatie goed, met een goed eindresultaat in zicht, tot er zich een probleem voordeed…


Lees meer...
 
24 Hours of Zolder 2013

 

Raphaël van der Straten :
« Wij mikken op de zege in de categorie prototypes »

 

VDS Ligier JS49Volgend weekend staat ons land voor de tweede 24 uursrace van het seizoen, nu op de omloop van Zolder.

Opvallend is dat de wedstrijd ook open staat voor kleine prototypes.
Net als vorig jaar zet VDS Racing Adventures een soortgelijke bolide in, met name de Ligier JS49 waarin we zes rijders terugvinden.


Lees meer...
 
VDS GT001-R - Test days

 

De VDS GT001-R weer op de piste in Spa-Francorchamps

 

VDS GT001-RDe deelnemers aan de 24 Uur van Spa bereiden zich voor op de grote afspraak van het seizoen en ondertussen gaat het ontwikkelingswerk van de VDS GT001-R stevig door. De wagen is weer op de piste te vinden, na de intense testsessies in het Institut Aéro Technique van Saint-Cyr-l’Ecole, bij Versailles, waar de windtunnel het werkdomein was.
Begin deze week was echter… Spa-Francorchamps de plek waar het programma zijn vervolg kende.


Lees meer...
 
VDS GT001-R

 

Test in de windtunnel verrijkend voor de VDS GT001-R

 

VDS GT001-RSinds de officiële aankondiging van het forfait voor de 24 Uur van Spa, heeft VDS Cars geen ogenblik stilgezeten in de verdere ontwikkeling van de VDS GT001-R.
Het doel blijft duidelijk en het team laat geen minuut onbenut om stappen te zetten in het bereiken van de gestelde doelen.
De meest recente Belgische wagen was de afgelopen dagen in Frankrijk te vinden, niet om van een zuiderse piste gebruik te maken, maar wel om in de windtunnel de aerodynamica te verbeteren.
Plaats van afspraak: het Instituut Aéro Technique van Saint-Cyr-l’Ecole, bij Versailles. De testen verliepen er zeer voorspoedig.


Lees meer...
 
VDS Cars DHL Baty Maes Insii Thaï House JCLDriving Hôtel Neptune - Saly Ford Bois d'Enghien Lio - Pastry/Chocolate Cigna Insurance Vander Haeghen & Co Mr Cook Corona Beer Radio WEAH Multimatic Motorsports Roush Yates